Huulten täyttö

Hymyhuulet suukon saavat! Hymyhuulet jokaisella voi olla omasta takaa, mutta varsinaisten, muhkeiden pusuhuulten saamiseksi saatetaan tarvita ammattilaisen apua ja huulten täyttö on yleisin tapa muotoilla huulet muhkeammiksi. Muiden huomio kasvoissa kiinnittyy yleensä ensimmäiseksi joko silmiin tai huuliin, joten kauniit, muhkeat ja hymyileväiset huulet tekevät varmasti vaikutuksen keneen tahansa. Huulten täytöllä huulista saadaan täyteläisemmät ja näyttävämmät ja amorinkaari sekä huuliraja voidaan tuoda paremmin esiin.

Huulten täyttö ennen ja jälkeen

Mikäli huulesi ovat mielestäsi esimerkiksi liian kapeat tai epäsymmetriset, mikäli niiden ympärillä on juonteita tai suupielet osoittavat alaspäin tehden ilmeestä väsyneen tai tuiman tai mikäli huuliraja ei ole selkeästi erotettavissa, voit hoitaa ongelman huulten täytön avulla. Huulia voidaan täytön avulla myös muotoilla, mikäli et ole tyytyväinen niiden nykyiseen muotoon. Huulten täyttäminen sopii yleisesti ottaen kenelle tahansa. Monille huulten täyttö tulee ajankohtaiseksi silloin, kun huulet menettävät iän myötä täyteläisyytensä. Huulten täyttö on kuitenkin suosittua myös nuorempien ihmisten keskuudessa.

Millä huulet täytetään?

Useimmiten huulet täytetään injektoimalla huuleen ohuen neulan avulla hualyronihapposeosta, joka muistuttaa ihon omia hyaluronihappoja. Tällaisia seoksia ovat esimerkiksi Restylane, Emervel, KFill, Juvederm ja monet muut. Hyaluronihappo on luonnossa ja myös luontaisesti ihmiskehossa esiintyvä sokerimolekyyli, joka voi sitoa itseensä satakertaisen määrän kosteutta. Kun huuliin injektoidaan kyseisiä, hyaluronihappoa sisältäviä täyteaineita, ihonalaiskudoksen tilavuus huulten alueella kasvaa, ja täten huulista tulee täyteläisemmät. Koska hyaluronihappo on keholle luonnollista ainetta, on se paras tapa täyttää huulia. Hyaluronihappopohjaisten täyteaineiden käyttö on turvallista. Esimerkiksi Restylanea on tutkittu ja kehitetty yli 15 vuoden ajan.

Ennen toimenpidettä

Kun olet päättänyt millä klinikalla haluat hoitaa huulesi ja varannut ajan, pääset keskustelemaan asiantuntijan kanssa siitä, mikä täyteaine ja minkälainen käsittely sopisi huuliisi ja toiveisiisi parhaiten. Se, mitä täyteainetta käytetään riippuu paljon myös hoidon tekevästä klinikasta, sillä täyteaineet niiden välillä voivat vaihdella paljonkin. Hoitoa suunniteltaessa toimenpiteen tekevä lääkäri tai sairaanhoitaja ottaa huomioon kasvojesi piirteet, elämäntapasi sekä tietenkin sen, minkälaisesta lopputuloksesta haaveilet. Kun olette päässeet yhteisymmärrykseen hoitoon liittyvistä seikoista sekä käytettävästä menetelmästä, toimenpide voidaan yleensä aloittaa saman tien.

Huulten täyttö -toimenpide

Täyteaine ruiskutetaan huuliin erittäin ohuen neulan avulla pieninä määrinä kerrallaan. Huulten täyttö on nopea toimenpide, joka kestää yleensä vain noin 30 minuuttia. Koska jokainen kokee kivun eri tavalla, ei voida sanoa varmasti, että toimenpide olisi kivuton. Yleisesti ottaen toimenpide saattaa aiheuttaa pelkästään lähinnä pienen nipistyksen tunteen. Mikäli olet erittäin herkkä kivulle, voidaan huultesi alue puuduttaa ennen käsittelyn aloittamista. Usein puuduttamiseen käytetään paikallispuudutusvoidetta, mutta joskus myös hammaslääkäreiden käyttämää puudutusainetta voidaan käyttää. Huulten täyttämiseen käytettävät hyaluronihapposeokset eivät vaikuta muuten kasvojen ilmeisiin tai liikkuvuuteen, eli tulokset todella ovat paikallisia ja koskevat pelkästään huulten aluetta. Klikkamme tekee myös muitakasvojen ehostustoimenpiteitä kuten kasvojen kohotusta sekä kasvojen laserhoitoja.

Toimenpiteen jälkeen

Yleensä hyaluronihapposeoksilla tehdyn huultentäytön vaikutukset ovat nähtävissä saman tien. Ensimmäisten päivien aikana turvotusta huulten alueella voi kuitenkin esiintyä, joten ei kannata säikähtää, mikäli huulet näyttäisivät aluksi liiankin täyteläisiltä. Toimenpidettä seuraavien kuuden tunnin aikana meikin käyttöä huulten alueella ei suositella, eikä tänä aikana saisi myöskään saunoa, mutta sen jälkeen näitäkin asioita voi tehdä täysin normaalisti, eli huultentäyttötoimenpide ei juurikaan häiritse normaalia elämääsi.

Huulten täyttö toimenpiteenä

Koska hyaluronihappo on biohajoava luonnontuote, poistuu se myös luonnollisesti kehosta jonkun ajan kuluttua. Tästä syystä toimenpiteen vaikutukset säilyvät yleensä noin 6-12 kuukautta, jonka jälkeen toimenpiteen uusintakäsittely on tarpeellista, mikäli huulten täyteläisyyttä halutaan pitää yllä. Yksilölliset tekijät sekä käsitellyn alueen ominaisuudet vaikuttavat suuresti siihen, kuinka kauan huulten täytön vaikutukset säilyvät. Jokaisen henkilön aineenvaihdunta toimii eri tavalla, ja mikäli aineenvaihdunta on vilkasta, poistuu täyteaine kehosta nopeammin. Myös aktiivisuustasosi vaikuttaa lopputuloksen kestoon. Yleisesti ottaen täyttöaine pysyy huulissa lyhyemmän aikaa kuin se pysyisi muualla kasvoissa, sillä huulet liikkuvat paljon. Injektoitavan täyteaineen määrä vaikuttaa myös lopputuloksen kestoon: mitä enemmän täyteainetta käytetään, sitä kauemmin lopputulos kestää. Aineiden ominaisuudet vaikuttavat niin ikään lopputuloksen säilymiseen. Täyteaineet ovat erilaisia hyaluronihapposeoksia, joiden koostumus ja partikkelikoko eroavat toisistaan. Mitä suurempi partikkelikoko, sitä kauemmin vaikutukset säilyvät. Hyvin tärkeää on myös se, että ammattilainen suorittaa toimenpiteen. Ammattilainen osaa ottaa huomioon monia eri seikkoja ja injektoida täyteaineen niin, että se säilyy huulissa niin pitkään kuin mahdollista.

Huulten täyttö -toimenpiteen hinta

Huulten täytön hinta voi vaihdella suurestikin klinikoiden sekä käytettävien aineiden mukaan. Yleisesti ottaen käsittelykerta, jossa käytetään yksi millilitra täyteainetta maksaa jotakin 250-600 euron väliltä. Vaikka millilitra kuulostaa kovin vähältä, riittää se useimmiten varsin hyvin sekä ylä- että alahuulen täyttämiseen ja muotoiluun. Kannattaa ehdottomasti tutustua eri aineisiin sekä huulten täyttöjä tekeviin hoitoloihin kunnolla, eikä valita hoitoa pelkästään edullisen hinnan perusteella. Kun on kyse omasta terveydestä ja ulkonäöstä, siihen kannattaa satsata. Anna aina taitavan ammattilaisen tehdä käsittely sinulle, sillä huonosti tehdyn huulten täytön korjailuun voi kulua enemmän aikaa tai rahaa, kun itse alkuperäiseen operaatioon.