Näin siirryt perinteisistä meikeistä mineraalimeikkien käyttäjäksi

Oletko jo lukenut mineraalimeikeistä tai kenties jopa harkinnut mineraalimeikkeihin siirtymistä? Et ole yksin, sillä yhä useampi suomalainen nainen on vannoutunut mineraalimeikkien käyttäjä. Syy suosiolle on se, että mineraalimeikit valloittavat kosmetiikkamarkkinat luonnonmukaisuudellaan ja keveydellään.

Mineraalimeikkien menestykselle on muitakin tekijöitä.

Mineraalimeikit ovat synteettisiä meikkejä huomattavasti parempi vaihtoehto etenkin helposti ärtyvälle iholle. Moni allergikko, atoopikko ja aknen kanssa painiskeleva on löytänyt mineraalimeikeistä loistavan ja edullisen vaihtoehdon esimerkiksi luomumeikkien sijaan tai rinnalle.

Mineraalimeikit ovat loistava vaihtoehto kenelle tahansa, joka haluaa helliä ihoaan. Meikit ovat nimittäin erittäin hengittäviä ja keveitä, joten ne eivät tuki ihohuokosia eivätkä näin aiheuta tulehduksia tai ruoki esimerkiksi finnien syntymistä.

Parasta on, että mineraalimeikit ovat useimmiten täysin luonnonmukaisia eivätkä sisällä esimerkiksi synteettisiä väriaineita. Meikkien pakkausseloste on erittäin lyhyt, sillä mineraalimeikkien valmistamisessa on käytetty useimmiten vain noin kymmentä ainesosaa. Tähän raaka-aineluetteloon ei sisälly lainkaan esimerkiksi synteettisiä säilöntäaineita. Tästä syystä mineraalimeikit ovat erinomainen vaihtoehto myös tottuneelle luomumeikkien käyttäjälle.

Kokeile, ihastu ja hanki koko valikoima

Miten siirtyminen mineraalimeikkien käyttäjäksi kannattaisi tehdä?

Vaihdos synteettisten meikkien käyttäjästä mineraalimeikkien pariin saattaa tuntua aluksi hämmentävältä: paksujen meikkivoiteiden käyttöön tottuneelle puuterimaiset mineraalimeikit voivat alkuun tuntua hämmentävän kevyiltä. Mineraalimeikeissä ei ole lainkaan voidemaisuutta, joten myös meikkipohja syntyy puuterimaisilla tuotteilla.

Siirtyminen mineraalimeikkien käyttäjäksi aloittaa pikkuhiljaa varsinkin, jos vaihtaminen aiheuttaa jostain syystä epäilyksiä tai epävarmuutta. Meikkipussiin on hyvä hankkia alkuun vaikkapa mineraalipuuteri ja siirtyä sen jälkeen tuote tuotteelta meikkivoiteiden kautta luomi- ja ripsiväreihin.

Mineraalimeikkivalikoima on aivan yhtä runsas kuin synteettisten meikkien kokoelma. Tuotteita löytyy pohjameikistä aina huulikiiltoihin ja rajauskyniin asti. Mineraalimeikkien käyttäjän ei tarvitse luopua mistään, vaan hän voi nauttia ehostamisesta aivan entiseen tapaan.

Vaiheittaisessa muutoksessa on monia etuja: vanhat meikit tulee käytettyä alta pois, joten purkkeja ja purnukoita ei jää kaapin nurkkiin lojumaan. Samalla voi kokeilla erilaisia mineraalimeikkejä ja etsiä itselle parhaiten sopivat tuotteet ja värisävyt.

Samalla kukkaro kiittää, sillä tuotevaraston asteittainen uusiminen ei juuri näy tilipussissa – mineraalimeikkien ehdoton etu on se, että ne ovat sekä ihosi saldosi ystäviä unohtamatta kuitenkaan luontoarvoja.

Allergikko testaa ja toteaa tuotteen toimivaksi

Ihotyypit

Herkän ihon kanssa painiminen on joskus erittäin turhauttavaa. Tuntuu, että meikkejä ei voi käyttää ollenkaan, sillä pienikin kerros meikkivoidetta aiheuttaa sen, että illalla meikinpuhdistuksen jälkeen iho kirkuu ärtymystään.

Kuivasta ja helposti ärtyvästä ihosta kärsivät joutuvat usein turvautumaan apteekkituotteisiin, mikäli haluavat ehostaa itseään. Apteekin ongelma on kuitenkin se, että tuotteet ovat erittäin hintavia, joten pienikin meikkiostos tekee ison loven säästöihin.

Sama pätee luomumeikkeihin – kukkaro kevenee tuntuvasti varsinkin, jos tuotteita joutuu ostamaan useita.

Ratkaisu löytyy onneksi mineraalimeikeistä.

Monet mineraalimeikit ovat nimittäin Allergia ja astmaliiton suosittelemia. Ne sopivat niin atoopikoille kuin muista ihottumista ja tulehduksista kärsiville.

Jos iho on ärtynyt ja tulehtunut, kannattaa mineraalimeikkeihin vaihtaa pikaisella aikataululla. Toki meikkejä on hyvä ensin kokeilla vaikkapa yhdellä tuotteella, jotta voi varmistua niiden soveltuvuudesta juuri omalle ihotyypille.

Mikäli testissä olevat meikkivoiteet eivät aiheuta ihon lisääntynyttä punoitusta saati muita ongelmia, voi mineraalimeikkejä ostaa saman tien koko kassillisen huoletta. Allergikkokin pääsee taas meikkaamaan pitkän tauon jälkeen niin arkeen kuin juhliin, sillä mineraalimeikit soveltuvat hengittävyytensä ja keveytensä ansiosta monille eri ihotyypeille.

Mineraalimeikkien käyttäjäkokemukset osoittavat, että vaihtamalla paranee: pikainen verkon selaus kertoo, että blogimaailmassa meikit keräävät kiittävää palautettua kauneusalan ammattilaisilta ja harrastajilta – niin asiantuntijat kuin kauneuden ystävät kiittävät.