Ryppyjen poisto

Vanheneminen on luonnollista, mutta se tuo myös luonnollisesti mukanaan asioita, jotka eivät ole kovin toivottuja. Vaikka henkinen ikä onkin se, millä todella on merkitystä, tuskin kukaan haluaa näyttää ikäistään vanhemmalta. Yksi vanhenemisen kosmeettisista varjopuolista on ihon ryppyyntyminen. Ihon vanhenemista voi hidastaa terveellisillä elämäntavoilla, mutta se on silti väistämätöntä. Onneksi nykyään ryppyjä voidaan ehkäistä ja poistaa myös erilaisten toimenpiteiden avulla esimerkiksi ryppyjen poisto on tehokas tapa.

Mistä rypyt johtuvat ja miten niiden syntymistä voidaan ennaltaehkäistä luonnollisesti?

Vuosien myötä ihosolujen uudistuminen hidastuu, ihon kosteuspitoisuus laskee. Kun iho kuivuu, sen kimmoisuus vähenee ja pintajuonteet ja rypyt alkavat muodostua. Myös kasvolihasten toiminta vaikuttaa ryppyjen syntymiseen. Kun ilmehdimme, eli esimerkiksi hymyilemme tai irvistämme, ihoon syntyy poimuja. Ajan myötä nämä poimut jäävät näkyviksi juonteiksi kasvoillemme silloinkin, kun kasvolihaksemme ovat rentoina.

Mikäli haluat välttää ryppyjen muodostumista, kannattaa ihon hoito aloittaa mahdollisimman aikaisin. Tavallisen kosteusvoiteen käyttäminen ennaltaehkäisee ihon kuivumista. Syväkosteuttavat voiteet, jotka sisältävät AHA-happoja, peptideitä, A-vitamiinia ja antioksidanttia ovat loistavia keinoja ennenaikasen ryppyjenmuodostumisen ehkäisemiseksi. Oikeanlaisen kosteuttavan voiteen valinta riippuu iho tyypistä sekä henkilön iästä. Luonnollisin tapa huolehtia ihon kosteudesta on nauttia päivittäin tarpeeksi nesteitä.

Jokaisen iho vanhenee ajan myötä, mutta siihen, kuinka varhain ja kuinka paljon ryppyjä muodostuu, vaikuttavat myös perinnölliset tekijät. Näiden lisäksi aurinko on yksi suurin syy ryppyjen muodostumiseen. Auringon säteilylle altistuminen aiheuttaa niin sanottua valovanhenemista. Liialliselta auringolle altistumiselta suojautuminen on siis yksi keino taistella ryppyjä, ja muita ihon epätoivottuja muutoksia vastaan.

Kaikki varmasti tietävät, ettei tupakointi ole terveellistä. Monien muiden terveyshaittojen lisäksi tupakointi myös vanhentaa ihoa. Jos siis haluat pitää rypyt poissa mahdollisimman pitkään, älä tupakoi!

Huolellisesta ennaltaehkäisystäkin huolimatta rypyt alkavat luonnollisesti muodostua jossakin vaiheessa. Silloin avuksi voidaan ottaa erilaiset kosmeettiset toimenpiteet, joista nyt esittelemme yleisimmät ja tehokkaimmiksi todetut vaihtoehdot.

Ryppyjen poisto Helsinki

Ryppyjen poisto täyteaineilla

Jo muodostuneita ryppyjä ja juonteita voidaan poistaa ruiskuttamalla täyteainetta hyvin ohuen neulan avulla ongelmakohtaan. Täyteaineina käytetään esimerkiksi Restylane tai Perlane -nimisiä aineita. Kyseiset täyteaineet sisältävät kosteutta sisältävää hyaluroni-happoa, jota ilmenee luontaisesti kehoissamme, ja jonka tuotanto vähenee iän myötä. Nämä aineet siis auttavat sitomaan vettä ihoon, kohottaen ja kiinteyttäen haluttua kohtaa. Täyteaineita voidaan käyttää poistamaan esimerkiksi huulten ja silmien alueen juonteita, silmien välin pystyjuonteita sekä otsan ryppyjä. Niiden avulla voidaan myös muotoilla kasvojen piirteitä sekä tehdä huulista täyteläisemmät. Toimenpide itsessään on nopea ja suhteellisen kivuton – puudutusta tarvitaan vain harvoin. Hoidon vaikutus näkyy saman tien, ja rypyt pysyvät käsittelyn jälkeen poissa tavallisimmin vuodesta jopa neljään vuoteen. Hoidon jälkeen käsitellyllä alueella voi tyypillisesti muutaman ensimmäisen päivän jälkeen esiintyä turvotusta tai punoitusta.

Ryppyjen poisto Botuliinilla

Botuliini, eli Botox, on lihaksia rentouttava aine, jonka avulla voidaan poistaa ilmelihasten ylijännitys. Botuliini on tehokas ja turvallinen tapa silottaa ihoa, sekä myös ennaltaehkäistä ryppyjen ja juonteiden kehittymistä. Botuliinia pistetään ohuella neulalla suoraan lihakseen, jolloin lihas rentoutuu ja lihasjännitys poistuu. Myös tämä toimenpide on suhteellisen kivuton, eikä hoitoon yleensä liity minkäänlaisia sivuvaikutuksia. Botuliinin vaikutus alkaa näkyä muutaman päivän sisällä ja vaikutus kestää noin puoli vuotta.

Ryppyjen poisto laserilla

Laser on tehokas tapa poistaa ryppyjä ja muita ihon epätoivottuja ominaisuuksia. Laserin avulla ihon laatua voidaan parantaa ja ihoa uudistaa. Ikääntynyt, epätasainen, auringon vaurioittaman iho muuttuu laserkäsittelyn ansiosta pehmeämmäksi ja sileämmäksi, sekä sen väristä tulee tasaisempi. Yhteen laserhoitokertaan menee noin tunti, ja ensimmäiset hoidon vaikutukset ovat havaittavissa muutaman päivän sisällä. Ihon pinta alkaa uusiutua yleensä silloin, kun hoidosta on kulunut noin viikko. Lopulliset tulokset, kuten ryppyjen poistuminen ja ihon silottuminen alkavat näkyä asteittain noin 2-3 kuukauden kuluttua. Yleensä hoito toteutetaan noin 3-5 hoitokerran sarjana. Taukoa hoitokertojen välillä tulisi pitää nelisen viikkoa. Koska laserhoito on tarkkaa ja täsmällistä, kudosvaikutukset muissa kuin hoidettavassa kudoksessa pysyvät mahdollisimman pieninä. Näin ollen sivuoireita harvoin esiintyy. Laserkäsittelyn jälkeen on kuitenkin täysin normaalia, että iho punoittaa voimakkaasti 1-2 kahden vuorokauden ajan, ja kasvojen turvotusta voi olla havaittavissa. Lievä punoitus voi jatkua pari viikkoa. Pikku hiljaa vanha iho alkaa hilseillä pois ja uusi, tasaisempi iho tulee esiin. Lue lisää ryppyjen poistosta laserilla.

Jo yksi edellä esitellyistä tavoista voi tuoda toivotunlaiset tulokset, eli kauniin, rypyttömän ihon, mutta mikään ei estä yhdistämästä hoitoja toisiinsa, jolloin aikaan saadaan paras mahdollinen tulos. Laserhoito sopii hyvin yhteen botuliini- sekä täyteainehoitojen kanssa. Mikäli haluat päästä rypyistä eroon tai ennaltaehkäistä niiden syntymistä, asiasta kannattaa keskustella asiantuntijan kanssa, sillä se, kuinka syviä uurteet ovat ja missä ne sijaitsevat, vaikuttaa vahvasti siihen, mikä hoitotapa tai niiden yhdistelmä on juuri sinulle kaikkein toimivin. Valitsitpa sitten minkä tahansa tavan ryppyjen poistamiseen, kun annat ammattilaisen tehdä kyseisen hoidon, voit olla varma, että nykyaikaisilla menetelmillä hoito on turvallista ja tuloksesta tulee luonnollisen näköinen.